26 apr. 2010

LIMBURG MOT BLIEVE.....!!
Handen af van onze provincie

“Limburg allein, dao geit niks baove, zo is d’r mer ein!” Ger, Raymond, Ine én vele anderen dragen deze mooie provincie een warm hart toe. Limburg, een provincie om trots op te zijn. Van abrikozevlaai tot en met zoervleis en van het Drielandenpunt tot aan de Mookerhei. Tal van dialecten, een b(l)oeiend verenigingsleven waaronder vele schutterijen en harmonieën, een Bourgondische instelling: dit is slechts een kleine greep uit de vele typisch Limburgse kenmerken.

Echter, de provincie Limburg dreigt te worden afgeschaft! Niet door Limburgers, maar door niet-Limburgers! Domme daadkracht die de afstand tussen bestuur en inwoners vergroot én géén probleem verkleint. Dit laten we absoluut niet gebeuren. Teken daarom deze petitie tegen opheffing van de provincie Limburg. Met deze actie laten we aan de tegenstanders zien: “Limburg mòt blieve!”

9 redenen om te tekenen


1.
Limburg is een duidelijke en herkenbare provincie met een eigen dialect en een eigen cultuur.

2.
Er is lokaal en regionaal geen enkel bestuurlijk draagvlak voor het opheffen van de provincie. Het is niet aan Den Haag om hierover te beslissen.

3.
Limburg moet als provincie juist meer bevoegdheden krijgen van Den Haag, bijvoorbeeld op het gebied van de regionale economie.

4.
De provincie Limburg zet mensen in beweging. Zo vinden grote culturele en sportieve evenementen als de Floriade, Pinkpop en de Amstel Gold Race binnen de provinciegrenzen plaats.

5.
Opgaan in een landsdeel Zuid betekent een onmogelijk langgerekte provincie van Vaals tot aan Zierikzee.

6.
Binnen een landsdeel Zuid is meer overleg nodig om tot overeenstemming te komen.

7.
Bij samenvoeging zal het economische zwaartepunt op grote plaatsen komen te liggen, waarbij de steun voor kleinschalige economie verdwijnt.

8.
Met een regionale politiek en binding is er bestaansrecht voor regionale media zoals L1, TV Limburg en Dagblad De Limburger.

9.
De provincie Limburg is dichtbij, eigen en vertrouwd. Bestuurders en volksvertegenwoordigers zijn aanspreekbaar, afrekenbaar en benaderbaar.

Geen opmerkingen: