15 dec. 2011

Dat auch nog......

Organisatie paardenmarkt Grijzegrubben stopt

De organisatie van de Paardenmarkt in Grijzegrubben stopt ermee. De druk op de vrijwilligers van de buurtvereniging die het evenement jaarlijks regelen wordt te groot, zegt voorzitter John Wouters. Hij hoopt dat anderen de organisatie kunnen overnemen.
Hij wijst erop dat de organisatie van het evenement veel werk en tijd kost, terwijl het draagvlak niet groter wordt.


Daarnaast beschouwt de buurtvereniging de paardenmarkt niet als een kerntaak. Bovendien brengt de organisatie grote financiƫle risico's met zich mee. Verder wordt het lastiger het evenement te organiseren om dat de paardenmarkt door de crisis volgens Wouters op slot zit, net als de huizenmarkt.

Wie kint dat noe..?

Komende zaterdag 30 oktober verandert Grijzegrubben weer in een heus paardendorp. De anders zo idyllische buurtschap waar 185 inwoners verdeeld over zo’n 80 gezinnen wonen, staat helemaal in het teken van de paarden. De gemeente Nuth heeft zich de laatste jaren geprofileerd als een echte paardvriendelijke gemeente, getuige het grote aantal maneges en paardenhouderijen. Het aanleggen van een netwerk van ruiterpaden met knooppunten door de hele gemeente Groot Nuth geeft aan dat zowel paard en ruiter in Nuth zeer welkom zijn. Ook op recreatief gebied maakt het paardentoerisme elk jaar weer rasse sprongen.
Grijzegrubben neemt al jaren een prominente plaats in dit geheel.
Geen opmerkingen: