20 mrt. 2013


Tot 1 juni 2013 hangt in de gangen van het Cultuurhuis werk van de fotograaf Jean Pierre Cremers.
Jean Pierre Cremers is 61 jaar en woonachtig in Nuth.
Was reclameman en etaleur. Tegenwoordig kom je hem als postbode in Nuth en omgeving tegen, vaak ook gewapend  met zijn camera, om boeiende onderwerpen vast te leggen.
De laatste tijd vooral met zelfportretten aan de slag, zeker nu ik 24 uur per dag de beschikking heb over een fantastisch en bereidwillig fotogeniek model.
Het verhaal gaat dat de Italiaanse kunstenaar Michelangelo beweerd zou hebben dat kunstenaars het best zijn in het maken van hun eigen portret. Niet iedereen zal dat kunnen beamen, maar het is een feit dat door de eeuwen heen opvallend veel kunstenaars hun eigen beeltenis hebben vastgelegd, op papier of op doek, in steen of in brons, in klei of op foto.
Rembrandt maakte een uitzonderlijke reeks van 32 zelfportretten, Vincent van Gogh bracht veertig zelfportretten via schilderijen en schetsen tot stand en Andy Warhol vereeuwigde zijn imago op talrijke zelfportretten, en nu is het dan eindelijk de beurt aan mij. Na een gedegen voorbereiding van ruim 40 jaar, waarin ik mijn imago, inclusief baard ontwikkelde, is de tijd nu eindelijk rijp voor het verwezenlijken van zo een serie zelfportretten. Zeker nu ik 24 uur per dag de beschikking heb over een fantastisch en bereidwillig fotogeniek model.
Ik wil het altijd graag op mijn manier doen. Anders.
Want fotograferen is zien.
En zien is meer dan alleen maar kijken.1 opmerking:

Anoniem zei

en was in vroeger jaren bekend onder de nickname Lederstrumpf