30 jun. 2013

Nuth kried eindelik kluur...!

Han Rameckers is momenteel bezig om de wanden van twee viaducten onder de A72 bij Nuth in de verf te zetten. De kunstenaar wordt daarbij geholpen Oswald Müller van Schildersbedrijf Verfwerk.

Het initiatief is ontstaan nadat Kunstencentrum Signe uit Heerlen aan de gemeente Nuth de suggestie gaf een link te leggen tussen de onderhoudswerkzaamheden aan het viaduct en de creatieve industrie in de regio. Samen met projectleider Jos Last werd in dat kader naar een oplossing gezocht die binnen het onderhoudsbudget bleef. Wethouder Pluijmaekers stelde het plan vervolgens voor aan de gemeenteraad die in meerderheid akkoord ging met de uitvoering van het bijzondere traject.

Naar verwachting heeft Rameckers ongeveer drie weken nodig om de volledige klus te kunnen klaren. De weergoden moeten hem dan wel gunstig gezind zijn. Om ervoor te zorgen dat de kunstenaar veilig zijn werk kan doen heeft hij de beschikking gekregen over twee verkeersregelaars die voor hem het verkeer onder het viaduct door in goede banen leiden.2 opmerkingen:

Anoniem zei

A72 het is de A76

Henri Feijge zei

dan woar dae grieze beton toch schoender dan dat.. perrele veur de verrekes..