22 mrt. 2010

zeukt gier nog ein leuk huuske in Nuth...?Kasteel "De Dael"
Huize 'The Dael' is gelegen dorp van het Oosten tien Nuth, in het dal van de Platsbeek, een zijbeek van de Geleenbeek. Van oorsprong van 'The Deal' ligt voor 1382 na Christus. Tot het midden van de 17 e eeuw het complex Oelsbroeck Werd genoemd, wat op de ligging in Wijst moerassig gebied. Het was een huis van de Proosdij ridderleen van het Sint-Servaaskapittel, Maastricht.
Geschiedenis
In 1571 kreeg Van Esrack Wolter, Drost van Witteveen in het huis van Aken Schepen te lezen. In 1621 Kwame Oelsbroeck in bezit van Hendrik van Blitterswijk genaamd Passart. Enkele jaren later naar Duitse Von Werd Hartsleben familie van de eigen. Deze familie Moest hoeve eeuwlang in bezit een in een nieuw landhuis liet bouwen. Werd Door vererving lijn in de Vrouwelijke Elmpt Baron van Huis van de nieuwe Dammerscheid in Voerendaal eigenaar. Werd in 1735 Maastrichts Het Geslacht patriciers-van de nieuwe bezitter Joppen, in 1773 gevolgd deur Strens Nicolaas. Deze laatste was in Rentmeester secretaris in dienst van de prins de Ligne. Werd ENIGE jaren later Hij drossaard van Geleen in Amstenrade. De familie Strens was in de 15 e eeuw vanuit het Engels naar de Nederlanden Andalusie gekomen. Martin Pascal Hubert Strens Werd in 1852 minister van Justitie en van Rooms-Katholieke Erediensten. Na de dood van zijn dochter in 1920 Werd het huis publiek verkocht. Na de Tweede Wereldoorlog tijdlang was het een hotel-restaurant. De Orangerie Tegenwoordig stamt ook uit die tijd is het in gebruik als woning.
Rijksmonument
Huize 'The Deal' is een beschermd monument, opgenomen in het register ingevolge artikel 6 van de Monumentenwet 1988 monumentennummer 30919, met de volgende redengevende omschrijving: Huize 'The Deal', ontmoette Landhuis omgracht bakstenen Binnenhof. Twee trapgevels, torenvormige Verhoogde ingangspartij, in-en uitgezenkte Gevel metselwerk ontmoette in 1734. Moderne Vleugel uit 1950. Inwendige schoorsteenbetimmering in de kastenwand in Lodewijk XV-Stijl; IJzeren vuurhaardomlijsting. 1697; Lodewijk XV-Schouw, schouw met pilasters. Gevel in wapensteen.
Bestemming | paarden | horeca
Vanaf 1985 is het kasteel van de gerestaureerd behoud verzekeren opgebouwd met historische elementen bijeen in authentieke bouwmaterialen. Het kasteel en de bijgebouwen liggen op ruim een eigen Perceel bieden in de mede door de unieke ligging opzicht tien van de autosnelweg A76 in Parkstad Limburg zakelijk gezien veel mogelijkheden. Ook zijn er mogelijkheden voor prachtige paarden en / of dierenliefhebbers, tevens berusten horeca-er nog een op dit pand vergunning. Op dit moment bestaat kasteel "van Deal" uit:
- 550 m³ van kantoorruimte
- 2250 m³ hoofdgebouw van
- 425 m³ van poortgebouw
- 1350 m³ Vleugel van
- 1475 m³ van bijbouw


Referentie-ID: 332818
Externe link: 1 Nuth Daelderpad
Kan ik dit huis betalen?
Status: Te koop
Land: Nederland
Adres: Daelderpad 1
Postcode: CBS 6361BJ info
Plaats: Nuth
Type: Eengezinswoning
Prijs: € 1.550.000
Kan de prijs lager?

Geen opmerkingen: