14 apr. 2011

Bienoa moederdag.......

Eetkomedie op Moederdag 
Op zondagmiddag 8 mei om 15.00 uur beleeft de toneelvoorstelling “Op Moeder” in het Cultureel Trefcentrum in Nuth zijn Limburgse première. “Op Moeder” is een eigentijdse eetkomedie en wordt gespeeld door Toneelvereniging Kunst na Arbeid.

Elk jaar komen de zusjes Anna, Bé en Jo op de sterfdag van moeder samen. De drie zusjes hebben iets met eten. Bé heeft boulimia, Anna anorexia nervosa en de derde, Jo, zij volgt doorlopend een dieet. Op de sterfdag van moeder wordt er flink gedronken. En dat maakt de tongen goed los. Ze hebben het over eten, mannen, uiterlijk, maar vooral over vroeger. Het sluimerende conflict tussen de drie vrouwen komt dan ook langzaam tot een kookpunt.

Vrouwenbestaan
Met de toneelvoorstelling geeft schrijfster Matin van Veldhuizen een scherp en actueel beeld van het vrouwenbestaan. De komedie zit vol met puntige humor. Tegenwoordig heeft zij succes met de vrouwenvoorstelling “De Kreukel Dialogen”.

Regisseur Bart Segers is toneeldocent, jurylid Limburgse Toneelprijzen, schrijver, toneelspeler en regisseur. Eerder regisseerde hij bij Kunst na Arbeid het Limburgse dialectstuk “Proemevlaai”.

Gratis naborrel
Na afloop van de eenakter is er voor de toeschouwers een gratis wijnproeverij. En natuurlijk hoopt Kunst na Arbeid met heel wat toeschouwers bij de naborrel te kunnen zeggen: “Op Moeder”.

Moederdagkorting
Kaartjes zijn te reserveren bij Janneke Brinkman, tel. 045-5242840 en kosten € 7,50. Voor de moeders is er een Moederdag-korting en kosten de kaartjes € 5,00.

Informatie
Tekst: Matin van Veldhuizen
Regie: Bart Segers
Spelers: Tirza Debetz, Manon Griffijn en Mieke Schraa
Datum/tijd: zondag 8 mei om 15.00 uur
Plaats: Cultureel Trefcentrum, Wilhelminastraat 3 te Nuth
Kaarten: kosten € 7,50 per stuk
Moederdagkaarten: kosten € 5,00 per stuk voor moeders
Reserveren: bij Janneke Brinkman, telefoon 045-5242840

Geen opmerkingen: